Συνέδρια-Εκδηλώσεις

ΝΕΟ: Ημερίδα με θέμα “Θεσσαλονίκη: Με το βλέμμα στο μέλλον” σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia στις 19 Νοεμβρίου 2022 (ώρα έναρξης 09:00):

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού & Διοίκησης Υπηρεσιών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος παρουσιάζουν τις κύριες τουριστικές τάσεις και το προφίλ τουριστών της Θεσσαλονίκης, προτείνοντας δράσεις μάρκετινγκ και branding.

Η είσοδος είναι ελεύθερη! Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες..

α

ΝΕΟ: Ημερίδα με θέμα “Προσβάσιμος Τουρισμός” στο πλαίσιο της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia στις 18 Νοεμβρίου 2022 (ώρα έναρξης 17:00):

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Π.Μ.Σ.«Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών», το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού & Διοίκησης Υπηρεσιών, το Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα στοχεύει στο να παρουσιάσει βέλτιστες πρακτικές προσβάσιμου τουρισμού μέσω της διοργάνωσης θεματοποιημένων δραστηριοτήτων, σε ένα κοινό πεδίο συζήτησης και προβληματισμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη! Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες..
Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

α

Διοργάνωση Συνεδρίου TOURMAN 2021:

Το Εργαστήριο συνδιοργανώνει το διεθνές επιστημονικό συνέδριο “TOURMAN 2021” με θέμα “Restarting tourism, travel and hospitality: The day after”. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 21-23 Μαίου 2021 και αποτελεί σημαντική διεθνή επιστημονική εκδήλωση. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://www.tourman.gr

α

Υπό την αιγίδα του TourLab το διεθνές συνέδριο Digi.travel EMEA Conference & Expo 2019: 

Το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού “TourLab” του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος έθεσε υπό την αιγίδα του το συνέδριο Digi.travel EMEA Conference & Expo που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Το συνέδριο πραγματοποιείται με επιτυχία επί σειρά ετών και εστιάζει σε θέματα ηλεκτρονικού επιχειρείν και ψηφιακού μάρκετινγκ στον τουρισμό και τη φιλοξενία. Πολλοί έμπειροι ομιλητές θα αναλύσουν στο Digi.travel τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις, διάφορες μελέτες περίπτωσης, και θα μοιρασθούν τις εμπειρίες και τη γνώση τους με συζητήσεις και αλληλεπίδραση.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Τουρισμού TourLab και κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας & Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, καθηγητής τουριστικού μάρκετινγκ κ. Ευάγγελος Χρήστου”το συνέδριο Digi.travel έχει εδραιωθεί ως κορυφαία εκδήλωση που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των ψηφιακών τεχνολογιών στον τουρισμό, τόσο σε εφαρμοσμένο επίπεδο όσο και σε ερευνητικό. Η θεματολογία του συνεδρίου Digi.travel σχετίζεται άμεσα με τα πεδία δραστηριοποίησης του Ερευνητικού Εργαστηρίου Τουρισμού TourLab το οποίο επιδιώκει τη διαρκή σύνδεσή του με τον τουριστικό κλάδο της χώρας αλλά και με την ευρύτερη κοινωνία και οικονομία ως ένα από τα δυναμικότερα ερευνητικά εργαστήρια του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος”.

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο εδώ.

α

Ημερίδα με θέμα “Προβολή Τουριστικών Προορισμών μέσω Θεματικών Δραστηριοτήτων” στο πλαίσιο της 35ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia στις 8 Νοεμβρίου 2018 (ώρα έναρξης 18:00):

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Π.Μ.Σ.«Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών», το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού & Διοίκησης Υπηρεσιών, το Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα στοχεύει στο να παρουσιάσει βέλτιστες πρακτικές προβολής και μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών μέσω της διοργάνωσης θεματοποιημένων δραστηριοτήτων, σε ένα κοινό πεδίο συζήτησης και προβληματισμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη! Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες..
Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

α

Debate υποψήφιων Δημάρχων Θεσσαλονίκης με θέμα τον τουρισμό της πόλης την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019:

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος» του ΑΤΕΙΘ θα διεξαχθεί δημόσιο debate των υποψήφιων Δημάρχων για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με κεντρικό θέμα συζήτησης την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Το debate συνδιοργανώνουν:
– Το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού & Διοίκησης Υπηρεσιών “TourLab” του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
– Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών, του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Παρακολουθήστε το ζωντανά!

Τη συμμετοχή τους στο debate έχουν επιβεβαιώσει οι παρακάτω υποψήφιοι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης (αλφαβητικά):

– Χάρης Αηδονόπουλος
– Σπύρος Βούγιας
– Σωτήρης Ζαριανόπουλος
– Δημήτρης Ζιαμπάζης
– Μάκης Κυριζίδης
– Πέτρος Λεκάκης
– Βασίλης Μωυσίδης
– Ιωάννης Νασιούλας
– Κατερίνα Νοτοπούλου
– Γιώργος Ρακκάς
– Μιχάλης Τρεμόπουλος
– Σάββας Χαλιαμπάλιας

Το debate συντονίζει:
– ο Καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ Ευάγγελος Χρήστου, Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης μας τις ιδέες, τις προτάσεις, τους στόχους και τα σχέδιά τους για όλα τα ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της Θεσσαλονίκης.

Είσοδος ελέυθερη. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

α

Ημερίδα με θέμα “Τουρισμός Πολιτιστικής Κληρονομιάς” την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019:

ΤοΕργαστήριο συνδιοργανώνει μαζί με το Τμήμα Διοικησης Επιχειρήσεων, τον Τομέα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας και το Μεταπτυχιακό στη Διοικηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Ημερίδα με θέμα: «Τουρισμός Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στις 24/1/2019 στην Αίθουσα «Ολυμπία» ώρα 09:30 έως 13.30. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

α

Διοργάνωση Συνεδρίου TOURMAN 2019:

Το Εργαστήριο συνδιοργανώνει το διεθνές επιστημονικό συνέδριο “TOURMAN 2019” με θέμα “Tourism, travel and hospitality at crossroads: The way ahead”. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 24-27 Οκτωβρίου 2019 και αποτελεί σημαντική διεθνή επιστημονική εκδήλωση. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://www.tourman.gr

α

Ημερίδα με θέμα “Η τουριστική εκπαίδευση συναντά την τουριστική βιομηχανία” στο πλαίσιο της 34ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia στις 9 Νοεμβρίου 2018 (ώρα έναρξης 18:00):

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού & Διοίκησης Υπηρεσιών, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών», και τον Τομέα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας, του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα στοχεύει στο να φέρει προβεβλημένα στελέχη όλων των κλάδων της τουριστικής βιομηχανίας και της τουριστικής εκπαίδευσης, σε ένα κοινό πεδίο συζήτησης και προβληματισμού. Θα παρουσιαστούν σύντομες εισηγήσεις από εκπροσώπους ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ταξιδιωτικών επιχειρήσεων και γραφείων, αεροπορικών εταιριών, και συλλογικών φορέων τουρισμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη! Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες..
Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

α

Τελικό Πρόγραμμα του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου TOURMAN 2018:

Το τελικό Πρόγραμμα του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου TOURMAN 2018 που συνδιοργανώνει το Εργαστήριο Tourlab στη Ρόδο (25-28 Οκτωβρίου) είναι διαθέσιμο! Περιλαμβάνονται εξαιρετικές εισηγήσεις πανεπιστημιακών και ερευνητών από πολλές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Αμερικής. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

α

Διοργάνωση Συνεδρίου TOURMAN 2018:

Το Εργαστήριο συνδιοργανώνει το διεθνές επιστημονικό συνέδριο “TOURMAN 2018” με θέμα “In search of excellence in tourism, travel & hospitality”. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 26-28 Οκτωβρίου 2018 και αποτελεί σημαντική διεθνή επιστημονική εκδήλωση. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://www.tourman.gr

α

Ημερίδα στην Philoxenia 2018:

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia 2018, το Εργαστήριο θα διοργανώσει ημερίδα με θέμα “Η τουριστική βιομηχανία συναντά την τουριστική εκπαίδευση”. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.